måndag 19 januari 2015

Fläskfilépanna

Fläskfilépanna: 4 pers 
600g fläskfilé eller fläskytterfilé 
200g färska champinjoner 
4 -5 dl grädde + mjölk 
Maizena 
Salt och piffi allkrydda 
Margarin för stekning 
  
Klyftpotatis: 
1,2 kg potatis 
Rapsolja 
Salt

Skrubba potatisen och avlägsna fula fläckar, men behåll i övrigt skalen. Skär i klyftor. Lägg på ugnsplåt. Häll lite olja på klyftorna och strö på lite salt eller örtkrydda. Stek mitt i ugnen i 30-40 minuter till fin gyllenbrun färg. Rör om någon gång. 
Skär köttet i cm tjocka skivor och tryck ut lite med handen, krydda med piffi. 
Dela och skiva champinjonerna. 
Fräs köttskivorna i ganska stark värme 2-3 min per sida. Ta upp dom och stek champinjonerna. 
Slå på grädde och mjölk och red av med maizena utrört i lite kallt vatten.  
Lägg tillbaka köttskivorna i såsen och låt småkoka på svag värme 5-10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar